The Cool Side Of Your Pillow

categorie:
Indie/alternative
bestaat uit:
3 personen
komt uit:
Amsterdam/Texel

Bandleden

  • Michiel Schoehuys, Bandleider, piano, gitaar, mondharmonica, zang, Texel/Amsterdam
  • Mick van der Steeg, Basgitarist, toetsenist, tweede stem, Texel/Delft
  • Niels Mendveld, Gitarist, Texel/Utrecht

Bio

The Cool Side Of Your Pillow is een Indie(rock)-band uit Texel, nu studerend in Amsterdam, geinspireerd door bands als Death Cab For Cutie, The Shins, Fleet Foxes, Grizzly Bear, Noah and the Whale en Coldplay. Maar ook Van Morrison, Little Richard en Jerry lee Lewis hebben invloed op onze muziek.

Op dit moment zijn we bezig zelf een album op te nemen in woonkamers en schuren.

Hoe het begon:
Drie jaar geleden zat Mick van der Steeg, zoals altijd, bij het raam in de wiskundeles gebouwen te tekenen, terwijl zijn buurman, Michiel, langs hem heen keek naar de grijze lucht, dat een dicht bladerdek vormde voor een rij hoge, kale bomen, en zocht naar de laatste twee woorden voor een lied. Het was twee minuten later dat ze besloten een band te beginnen.

Nadat meerdere klasgenoten voor een tijdje in de band zaten, kwamen we eind 2009 tot een bezetting met een drummer, bassist, gitarist en pianist.
Hiermee hebben we, eerst op texel, daarna in Amsterdam, meerdere malen opgetreden. Ook zijn we tot de halve finale van de compositiewedstrijd van het NBE gekomen.

Vervolgens ging de drummer verhuizen naar Leeuwarden, dus zijn we als een natuurlijk proces. naar rustigere, beter uitgewerkte muziek gaan neigen.

Onze teksten zijn beschrijvend, en met een verhaal.

We maken geen muziek en teksten om ergens op te willen lijken, het belangrijkste is dat we onszelf zo natuurlijk en oprecht mogelijk willen uitten.

Contact/bookings/agenda

Contact

michielschoehuys@gmail.com

Bookings

michielschoehuys@gmail.com

muziek

Geupload op: 28-02-2012
As Another Year Goes By
For My Birthday
Mirage

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile