Reveller

categorie:
Singer Songwriter
bestaat uit:
4 personen
komt uit:
Muiden

Bandleden

  • Sven Sterk, Zanger, slaggitaar, Muiden
  • Ramon de Wilde, Sologitaar, Haarlem
  • Roland Sie, Bassist, Rotterdam
  • Daniel van Dalen, Drummer, Hilversum

Bio

‘Reveller is echt een jongensdroom. Het is de band waar ik altijd op heb gehoopt,’ aldus frontman Sven Sterk. Hij vormt samen met Ramon de Wilde, Roland Sie en Daniel van Dalen deze hechte formatie. Reveller gaat voor niets minder dan het echte bandjesgevoel. De zoektocht naar bandleden begon in de zomer van 2010. In oktober van datzelfde jaar startten de eerste repetities. De samenstelling van de band sluit naadloos aan op de songs van de leadzanger. Sven:‘Met hen durf ik elke uitdaging aan. Ik denk dat daar onze kracht ook zit. We zijn niet bang om fouten te maken. Spelen met je hart en met volle overtuiging is voor ons veel belangrijker’. En dat is na een jaar vol optredens ook duidelijk terug te horen.

De muziek van Reveller laat zich het beste omschrijven als pure gitaarpop. Hun live performance is boeiend en dynamisch door de vele podiumervaring van de verschillende bandleden.
Het eigen geluid van Reveller ontstaat door de combinatie van energieke, pakkende songs en het licht melancholische stemgeluid van de zanger. De band laat zich inspireren door o.a. Gerry Rafferty, Al Stewart, Ryan Adams, John Mayer en Turin Brakes.

Het eerste jaar van Reveller was er een met veel ‘ups’ en weinig ‘downs’. Live spelen op 3FM, SlamFM, 6FM, Radio 2 in het Tros Muziekcafé, een interview met Daniel Dekker en al aardig wat airplay op lokale radiostations zijn een paar van de hoogtepunten. En niet te vergeten de presentatie van de tweede EP ‘This House’ in het Patronaat.

Daniel Dekker omschreef Reveller op Radio 2 als ‘Een aanstormend talent dat aan een snelle opmars bezig is.’ Als het aan Reveller ligt, krijgt hij gelijk. In het komende jaar hoopt de band de stap van semiprofessioneel naar professioneel snel te zetten.

Sven: ‘We willen heel graag op festivals spelen en hopen op professionele ondersteuning. Een A&R manager zou geweldig zijn. Iemand die met ons de koers bepaalt en ons de weg wijst in de muziekwereld’.

Contact/bookings/agenda

Contact

Telefoon

06 - 11 051 006 (Sven Sterk)

06 - 48 210 731 (Ramon de Wilde)


E-mail

reveller@live.nl


Postadres

Vechtkade 6, 1398 XS Muiden

Bookings

Telefoon

06 - 11 051 006 (Sven Sterk)

06 - 48 210 731 (Ramon de Wilde)E-mail

reveller@live.nlPostadres

Vechtkade 6, 1398 XS Muiden

muziek

Geupload op: 27-02-2012
Reveller - A Shot in the dark
1_Reveller_-_Make_a_move

foto's

Tell a friend

Previous/Next profile