Naz-T

categorie:
Rap/HipHop
bestaat uit:
2 personen
komt uit:
Alkmaar

Bandleden

  • Patrick el Manouar Aka Naz-T, Rapper, Heerhugowaard
  • Dj Biggy, Dj, Anna Paulowna

Bio

Biografie


In 2003 komt Patrick el Manouar (Naz-T) in aanraking met de Nederlandstalige hiphop formatie White Wolf. Na een samenwerking van 2 try-out nummers, besluiten de heren van WW en Naz-T om gezamlijk aan een solo album te werken van Naz-T. In Januari 2004 wordt er gestart met het schrijven en de opnamens van Naz-T's solo cd "gedachten van 2". "Gedachten
van 2 moet weerspiegelen hoe ik mezelf zie en voel, de leuke en de minderleuke kanten van het leven", aldus Naz-T zelf. Na 3 maanden van opnemen en schrijven is gedachten van 2 een feit, en wordt de CD op 16 April 2004 in JC Komplekts te Heerhugowaard gereleased.
Na enkele maanden van optreden en bijbehorende intervieuws maakt Naz-T samen met Spenk een diss tegen de Irakeese rapper A.W.A die in het nieuws kwam vanwege ernstige mishandelling van zijn vriendin. Dit nummer word door menig jongeren en weblogs goed ontvangen en Naz-T heeft daarmee ook zijn statement gemaakt tegen zinloosgeweld.

In November 2004 besluit Naz-T zich op te geven voor de Nederlandse mc battles in het Winston te Amsterdam. De voorrondes gingen uitermate slecht en Naz-T verloor de eerste voorondens, maar standvast als hij is besluit hij om nog een poging te doen bij de vooorondes in Zwolle, dit pakt echter beter uit en Naz-T bereikt de laatste 16 op 13 november 2004 te Rotterdam. Ook al is dit de eerste keer voor hem dat hij zich begeeft op battle gebied, toch weet hij het zover te brengen dat hij behoort tot de laatste 4 van het toernooi. Helaas treft Naz-T in de 1/2 finale de doorgewinterde battle rapper Kimo en moet het dan toch afleggen. Niet de finale gehaald, maar toch opgemerkt door een producer en een management...en na enkele gespreken tekent Naz-T in december 2004 bij Solidmusic agency. Hier begint hij aan een paar projecten samen met Producer/vriend en zanger kembel. dit resulteert in een aantal nieuwe nummers, en daarmee ook de smaak naar meer. Naz-T zet zijn show in elkaar en begin 2005 besluit hij weer om op te gaan treden. De eerste opgave is meedoen aan de Noordhollandse RnB/HipHop talenten jacht "House of Freshness" waarvan de voorondes in Heerhugowaard worden gehouden. Voor deze show trommelt hij ook de skillvolle 18 jarige beatboxer Timothy-b en zangeres Daniella op. Na eerste te zijn geworden in de voorrondes, wint Naz-T ook de Finale op 2 juni 2005 in Heemskerk, en zet hij zijn sporen weer gewoon door. Naz-T trad daarna nog vele malen op in Noord-Holland en gaf daarnaast workshops op middelbare scholen en in jongeren centra. Januari 2006, besluit Naz-T dat hij tegen de zomer zijn solo album af wilt hebben, maar wil daarvoorafgaand nog een mixtape droppen. vanaf Februari 2006 kwam Naz-T weer in contact met oud groeps genoot Spenk, die de mic aan de wilgen heeft gehangen en zich met zijn broertje Ge heeft gericht op beats maken en produceren onder de naam Bradaz Beatz. Samen met een goed team van producers beatcreators en Dj's zet Naz-T zijn zinnen op het behalen van zn strepen in de NL hiphop scene.

Contact/bookings/agenda

Contact

Patrick el Manouar
Stetwaard 148
1824VG Alkmaar
0629623231

Bookings

Naz-T
0629623231

muziek

Geupload op: 27-02-2012
Naz-T - Verloren Zielen master
Naz-T Ft K.Raadt - Ga niet weg
Naz-T - Alleenstaande moeders

Tell a friend

Previous/Next profile