DORZT

categorie:
Rock
bestaat uit:
5 personen
komt uit:
Bergen NH

Bandleden

  • Gerrit Schulting, Zang/ toetsen, West-Graftdijk
  • Mark Jonk, Gitaar/ zang, Bergen NH
  • Walter Gieling, Drum, Bergen NH
  • Yvo Wolfsbergen, Basgitaar/ zang, Zaandam
  • Marco Hoogland, Toetsen/ zang, Alkmaar

Bio

DORZT HOLLANDROCK!
Liedjes met kop en staart. Rauw, intens, bevlogen en volledig Nederlandstalig. Volwassen muziek, met een geheel eigen karakter. Uit het leven gegrepen; Dorzt dus!
´┐╝Dorzt is een band waar de energie vanaf spat. Zowel het repertoire als de nummers kenmerken zich door een intense doorleefdheid. De muziek van Dorzt pakt je bij de strot en laat je niet meer los. Een live optreden van Dorzt smaakt altijd naar meer. De interactie met het publiek, de bevlogenheid, het muzikale talent en het over- rompelende karakter van de muziek maakt dat iedere zaal gegarandeerd plat gaat!
De bandleden van Dorzt hebben jarenlange ervaring in diverse bands en zijn allen ruim 25 jaar actief als muzikant. Zij speelden o.a. met: Fandango, Stars Like Us, River X, Playground, Nevada Drive op honderden podia, festivals en radiostations, zoals Paradiso, Lowlands, 3-FM en Arrow Classic Rock.
Omdat als hechte vriendengroep de behoefte ontstond om echte Nederlandstalige rock te maken werd in 2002 Dorzt opgericht. Daarbij lieten zij zich qua stijl inspireren door de muziek van ‘Herman Brood and his Wild Romance’. Dit is de muziek waar alle bandleden mee opgroeiden en die hun op het lijf geschreven is. De teksten zijn bewust in het Nederlands, omdat Dorzt van mening is dat je je het beste uit kunt drukken in je moerstaal. Zo ontstond al snel de kreet ‘HOLLANDROCK’ die staat voor het ‘roots’ gevoel van eigen bodem. Muziek met die onmiskenbare rauwe, pure, ‘recht uit het hart sfeer’ die zij in hun nummers maar ook in al hun andere uitingen uit- dragen.
DISCOGRAFIE Dorzt
’s Avonds laat
BEMANNING Gerrit Schulting Mark Jonk Walter Gieling Yvo Wolfsbergen Marco Hoogland
Frontman en zang Gitaar en zang Drums
Bas en zang Toetsen en zang
SPEELLIJST
Breaking the Waves Festival, Cultuurpark De Hout, gedraaid op radiostations; 3-FM, 100% NL, Veronica en Radio 2.
RECENSIES
‘De band dampt, stampt en rockt dat het een lieve lust is. In de traditie van The Scene en De Dijk’ Alkmaarse Krant - André Hoogenboom
‘Dorzt timmert onmiskenbaar veelbelovend aan de weg.’ Music Maker - Jan Colijn
‘Dorzt speelt rauwe Nederlandstalige rock. De teksten zijn net als die bij De Dijk van de straat. Herkenbaar en kraakhelder.’ Muzikanten- magazine Fret
FANBASE
Inmiddels heeft dus Dorzt niet alleen fans in Nederland maar ook in Zuid-Afrika, Indonesië, Nieuw Zeeland, Australië, België en Engeland.

Contact/bookings/agenda

Contact

info@dorzt.nl
+316-81481123

muziek

Geupload op: 29-03-2012
01 's Avonds laat mp3
06 Op de rand mp3
07 Kijk in mijn ogen mp3

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile