Polydrone

categorie:
Metalcore
bestaat uit:
5 personen
komt uit:
Uithoorn

Bandleden

  • Niels van Dam, Gitaar, Amstelveen
  • Wouter Tolenaars, Drummer, Uithoorn
  • Jeffrey de Blieck, Zanger, Alphen a/d Rijn
  • Tim Hoogervorst, Bas, Nieuwveen
  • Alex Wortmann, Gitaar, Zeist

Bio

De Nederlandse metalband Polydrone bestaat uit vijf gemotiveerde en getalenteerde muzikanten. De meesten met ervaring uit vorige bands maar allen met een passie voor muziek. Door de vele aanwezige kennis in de band konden de drie oorspronkelijke leden (Jeff, Niels en Wouter) de eerste demo 'Retrolution' begin 2008 op de DIY manier opnemen (alles - vanaf het opnemen tot de fotografie - is door henzelf gedaan). In een luxueuze villa tijdens een weekend met bier, gamen, bier, slaaptekort, bier, hoofdpijnen, bier en de nodige bittergarnituren kwam het eerste wapenfeit tot stand. Deze demo, die in juni 2008 uitkwam, heeft Polydrone vooral gebruikt om de ontbrekende muzikanten met dezelfde ideeën, toewijding en 'geekness' te vinden om de band compleet te maken.

Na een korte zoektocht werd dat Tim: de perfecte bassist met zijn brede muzikale ervaring en dezelfde slechte grappen als de rest van de band. Alex werd hun hoognodige Guitar Hero II met zijn strakke gitaarspel en zijn kennis voor het bouwen van een Privé Jet.

Nu de band in september 2008 compleet was, ging het schrijven van nieuwe nummers snel. Dit resulteerde in een radio optreden plus interview in december 2008 (waarin Polydrone vergeleken werd met een mixed-grill gerecht vanwege de diversiteit in de nummers) en de eerste optredens begin 2009. Met net twee optredens achter de rug werd al duidelijk dat Polydrone goed bezig was toen ze dankzij de strakke en energieke show als enige metalband de finale haalde van 'Het geheim van Starsound' waarbij ze ruim 20 bands achter zich lieten. Ondertussen bleef 'Retrolution' positieve reacties ontvangen en beloofde 2009 dus een goed jaar te worden voor Polydrone.

Nadat er veel nieuwe goede nummers geschreven werden, was het tijd voor de volgende stap. Vier nieuwe nummers werden opgenomen in de 'IJlandstudio' in Amsterdam. Deze nieuwe EP werd '/2' (spreek uit als: 'Divide by two') gedoopt en is uitgebracht in mei 2009. Deze EP heeft tot dusver alleen maar positieve feedback gekregen van de pers wat resulteerde in o.a. een interview in het internationaal gelezen e-zine Lords of Metal waar Polydrone de nieuwe Nederlandse belofte werd genoemd.

Omdat Polydrone snel groeit en ze graag willen laten horen waar ze staan nemen ze eind 2010 twee nieuwe nummers op bij Tommie Bonajo (Blindsight) die als promo online werden gezet.

Na tientallen shows te hebben gespeeld in Nederland en België in grote zalen als Het Patronaat, Tivoli de Helling (2x), Het Kasteel (2x), P60 en de Panama met bands als Morda (BE), Crimson Falls (BE), Blindsight, The Lucifer Principle, Murder Manifest, e.v.a. begint Polydrone een stevige voet in de aarde te krijgen. Na een succesvolle start en met optredens in het vooruitzicht in zowel binnen als buitenland gaat Polydrone een goede toekomst tegemoet.

Met Polydrone op het podium weet je dat je uit je plaat zal gaan tijdens hun no-nonsense nummers en performance.

Houd Polydrone in de gaten!

Contact/bookings/agenda

Contact

Wouter Tolenaars
Prins Bernhardlaan 30
1421 AM Uithoorn

wouter@polydrone.com
0642255961

Bookings

Wouter Tolenaars

wouter@polydrone.com
0642255961

Agenda

4 maart: Cafe Genesis, Gorinchem
5 maart: Babylon, Woerden
12 maart: Nederland 3, Wateringen
15 april: Tinte 400, Tinte
13 mei: Total Music, Schiedam

muziek

Geupload op: 11-02-2011
Thousand Years of Dreams
Failsafe Protocol
04 Sunburn

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile