Vast countenance

categorie:
rock n roll folk
bestaat uit:
6 personen
komt uit:
Edam-Volendam

Bandleden

  • Johan Molenaar, leadzang/bas, Volendam
  • Jack Tuijp, gitaar, Edam
  • Nico Stein, Gitaar/zang, Volendam
  • Cor Pan, drums/zang, Volendam
  • Anne Veerman, viool, Volendam
  • Marcel steur, Keyboards, Volendam

Bio

De muziek van de Vast countenance is geïnspireerd op jaren 60 en 70 bands als Beatles, Velvet Underground, en Crosby, Stills, Nash & Young en Bob Dylan maar wel met een hedendaagse sound.
Het kan het best worden omschreven als rock 'n folk.

Vast Countenance is bijna klaar met de opnames van de opvolger van As we Please. De CD presentatie van het nieuwe album 'ELEPHANT CHILD' staat gepland voor 8 april 2011 in de Pius X te Volendam.

Vast Countenance is een band uit Edam/Volendam en bestaat inmiddels tien jaar. In juni 2004 bracht de band haar eerste demo uit in eigen beheer. Hier kreeg de band goede kritieken op. Zo werd de eerste demo in het Noord Hollands Dagblad omschreven als 'pop a la beatles met een vleugje rock'.

In 2007 heeft de band hun eerste volwaardige album afgeleverd. Het album 'As we please' is zowel nationaal (OOR, Live XS) als internationaal (USA) goed ontvangen In het muziekblad LiveXS (editie feb 2007) werd de band omschreven als 'een fris klinkende melodiemachine, zich badend in het gedachtegoed van the Beatles, the Stones, Neil Young, en Bob Dylan'.
In 't Oor heeft Vast Countenance ook zeer goede kritieken gekregen. 'Dit is pop zoals pop bedoeld is' wordt er o.a geschreven over het album. Inmiddels heeft de cd 'As we please' van Vast Countenance airplay gekregen op meerdere (landelijke) radiostations, waaronder Kink FM en 3FM.

In 2008 heeft Vast Countenance haar eerste recensies uit de VS ontvangen. Hierin werd onder meer gezegd: 'Dutch Group Vast Countenance gives 60's rock a breathtaking makeover'. Als voorlopig hoogtepunt van de band is Vast Countenance in november 2008 voor een korte tournee naar de VS geweest. Hier hebben zij onder meer optredens in Seattle en San Fransisco gedaan.

Van'het album 'As we Please' zijn albums verkocht in Nederland, VS en Japan. Het album wordt inmiddels wereldwijd aangeboden via CD baby en is ondermeer via i-tunes en spotify te verkrijgen.

Als voorloper op het nieuwe album is 17 december 2009 een nieuwe live DVD gepresenteerd.
Deze presentatie heeft plaatsgevonden in de Harmonie in Edam. De DVD is een live registratie van de Love Akoestiek sessie in het stolphoevekerkje in Volendam.

De website van de Vast countenance is te bezoeken onder www.vastcountenance.nl. Hier zijn onder meer gratis songs te downloaden en te beluisteren van de CD As we Please en de live DVD Love Akoestiek.

Contact/bookings/agenda

Contact

Johan Molenaar
T:0648957702
E;johanmolenaar2003@hotmail.com

Bookings

Johan Molenaar
T:0648957702
E;johanmolenaar2003@hotmail.com

Agenda

08-04-2011 - CD PRESENTATIE -Pius X -Volendam
17-04-2011 - De harmonie - Edam
14-05-2011 - Cafe Lennon's - Volendam
24-06-2011 - cafe De Molen - Volendam

muziek

Geupload op: 02-02-2011
at your feet
forgiven
afterglow

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile