Headwear

categorie:
Pop/Rock
bestaat uit:
4 personen
komt uit:
Zaandam

Bandleden

  • Jay van Leeuwen, Gitaar, Zang, Zaandam
  • Rick Slot, Bass, Zang, Zaandam
  • Luc Wittebol, Gitaar, Zang, Zaandam
  • Mees Siderius, Drums, Zang, Zaandam

Bio

Headwear is een jonge 4-koppige zaanse band. De band is begin 2009 ontstaan nadat de vier bandleden elkaar hadden ontmoet op school en er achterkwamen dat ze samen één overduidelijke passie deelden: Muziek . De jongens spelen uitsluitend eigen composities. De band speelt veel in Noord-Holland zo stonden ze o.a. de Melkweg, Podium Victorie, het Patronaat en podium Duycker.

De band heeft al een verrassend eigen geluid ontwikkeld, dat zich het best laat omschrijven als melodieuze gitaar rock/pop met Amerikaanse vloeden. Dit heeft geleid tot een serie pakkende songs, die na een paar keren beluisteren zomaar een aantal dagen in je hoofd kunnen blijven hangen.

De band won in Januari 2012 een van de voorrondes van de Rob Acda awards 2012. Dit leverde ze een finale plek op in de Grote zaal van het Patronaat op 30 Maart. Ook speelde de band 19 januari in het voorprogramma van de Schotse band ‘Twin Altlantic’ in de Melkweg.

Toekomst: In de toekomst wil de band zoveel mogelijk spelen op de verschillende festivals en podia Nederland!

Headwear: uit de Zaanstreek afkomstig, de jeugdigste band van de avond. Jonge binken met een volwassen sound, balancerend tussen Americana en indierock. “Veel spelen en dan ligt een Serious Talent-nominatie in het vooruitzicht”, zo voorspelt de jury.’’
Bron: 3voor12 Noord-Holland, verslag 3e Voorronde Rob Acda Awards

Contact/bookings/agenda

Contact

info@headwearband.com

Bookings

Mees Siderius
0649637724
mees@headwearband.com

Agenda

-30 Maart finale Rob Acda Awards 2012 Dommelsch zaal Patronaat

muziek

Geupload op: 16-03-2012
HEADWEAR - New start
Dear Valentine

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile