Fill Bloom

categorie:
Stonerrock
bestaat uit:
4 personen
komt uit:
Alkmaar

Bandleden

  • Jeffrey Platteel, Bass/vocals, Alkmaar
  • Gijs Steenbergen, Drums, Alkmaar
  • Wilm v/d Veen, Vocals/Cowbell, Alkmaar
  • Rogier Worm, Guitar, Alkmaar

Bio

Fill Bloom is een in Alkmaar gesitueerde Desertrock-band bestaande uit vier leden. Deze vier hebben hun sporen reeds verdiend in de muziek/rockscene. Evenwel bleek, toen zij hun krachten bundelden, dat het muzikale plafond nog niet bereikt was!

Fill Bloom bestaat ongeveer twee jaar. In deze twee jaar zijn twee demo's met drie nummers opgenomen. In februari 2011 gaan de heren wederom de studio in voor een later dat jaar te verschijnen EP.
Daarnaast hebben ze al op diverse podia gestaan, waaronder gerenommeerde podia als de Melkweg en Panama te Amsterdam, Patronaat in Haarlem, 013 in Tilburg en Victorie in Alkmaar. Tevens hebben ze samengespeeld met the Atomic Bitchwax, Drive like Maria en the Mad Trist en een tour gedaan met de Duitse Desertrockers van Desert Sun en later met hun vrienden van 'down under' Tracer.

De invloeden van Fill Bloom laten zich min of meer raden. Uiteraard praten we dan over een band als Dozer. Echter houdt het hier niet mee op. Ook Soundgarden wordt vaak genoemd in referentie tot de sound van de nummers.
De nummers zijn vaak compacter dan een 'puur' desertrock/stoner nummer. Er zijn ook veel 70's invloeden in de muziek te vinden, gedacht kan worden aan bijvoorbeeld Led Zeppelin en Rose Tattoo. Ook The Beatles worden veel beluisterd door de leden van de band. Dit resulteert in het feit dat het 'liedje' erg in het oog wordt gehouden, vandaar de wat compactere song-structuur.

Contact/bookings/agenda

Contact

info@fillbloom.com

Bookings

Bode Bookings
Tel : 06 45 47 40 39
Mail: Bookings@fillbloom.com

Agenda

11-2-2011 Winston Kingdom - Amsterdam
19-2-2011 Buk Buk - Heiloo
04-5-2011 De Overkant - Wageningen
20-5-2011 Ndrgrnd - Nijmegen

muziek

Geupload op: 17-01-2011
Track01
Track03
Track02

foto's

video

Tell a friend

Previous/Next profile